Csirkés spenótos tészta
Könnyű, húsos étel, ami hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Egyszerre hűsítő és tartalmas. A körítésül szolgáló tészta valójában könnyű, gyorsan elégő szénhidrát, nagyon jó kiegyensúlyozó hatása is van a benne lévő gabonaféle révén.
A tésztát háromszoros, lobogva forró sós vízbe tettem fel főni. Amikor a víz újra forrt lefedtem az edényt és a lehető legkisebb lángon 7 percig főztem. Ezután leszűrtem.
Külföldi olvasóinknak tájékoztatásul: itteni hagyományok szerinti tésztát használok ami úgy készül, hogy egy kiló liszt és nyolc tojás kerül összegyúrásra, kevés vízzel. Akkor sem ragad, ha megmarad a főzöttből. Nem ázik szét főzés közben.
Spenótos csirke
A fokhagyma szeleteket betettem az olajba egy cseppet sülni. Hozzákevertem 1,5 evőkanálnyi sót. Hozzákevertem az apró kockára vágott csirkehúst. Lefedtem az edényt 6-7 percre. Ezután levettem a fedőt és hagytam, hogy a hús leve elfőjön, a hús kezdjen kicsit pirulni.
Ekkor beletettem a spenót és a perilla keverékét. Addig kevergettem, míg a zöld levelek kicsit összeestek, levet engedtek. Mikor a tészta is és a perillás spenóttal készült csirke is kész lett, összekevertem a kettőt.
Jelen étel esetében aki vegetáriánus és húsos ételt is készít, készítse el a húsmentes változatot, kevesebb sóval és fokhagymával. Az apróra kockázott húst sóval és fokhagymával süsse addig, míg már lesz egy kis színe, de még puha. A spenótos - perillás tésztát igény szerint válassza ketté, majd az egyik részbe keverje bele a húst.
A hozzávalóknál feltüntetett húsmennyiség a teljes ételmennyiséghez arányos.
Hozzávalók:
- 3 csomag gyufatészta (a tészta alakja szabadon választott, de ez jól harmonizál látványban a reszelt sajthoz),
- 1 kg filézett csirkemell apró kockára vágva,
- 50 dkg spenót, vékony csíkra vágva,
- 10 dkg (1 szál) perilla levele csíkokra vágva,
- 1 fej fokhagyma gerezdjei vékony csíkokra vágva,
- 5 evőkanál sütő-főző olívaolaj,
- 2,5 evőkanál só (egyik a tésztához),
- friss paradicsom vékonyra szeletelve, tetszés szerint,
- reszelt sajt tetszés szerint (hagyományos érlelésű, laktózérzékenyek kecske, vagy juhsajtot válasszanak, abban nincs laktóz).
Elkészítése:
TésztaA tésztát háromszoros, lobogva forró sós vízbe tettem fel főni. Amikor a víz újra forrt lefedtem az edényt és a lehető legkisebb lángon 7 percig főztem. Ezután leszűrtem.
Külföldi olvasóinknak tájékoztatásul: itteni hagyományok szerinti tésztát használok ami úgy készül, hogy egy kiló liszt és nyolc tojás kerül összegyúrásra, kevés vízzel. Akkor sem ragad, ha megmarad a főzöttből. Nem ázik szét főzés közben.
Spenótos csirke
A fokhagyma szeleteket betettem az olajba egy cseppet sülni. Hozzákevertem 1,5 evőkanálnyi sót. Hozzákevertem az apró kockára vágott csirkehúst. Lefedtem az edényt 6-7 percre. Ezután levettem a fedőt és hagytam, hogy a hús leve elfőjön, a hús kezdjen kicsit pirulni.
Ekkor beletettem a spenót és a perilla keverékét. Addig kevergettem, míg a zöld levelek kicsit összeestek, levet engedtek. Mikor a tészta is és a perillás spenóttal készült csirke is kész lett, összekevertem a kettőt.
Jelen étel esetében aki vegetáriánus és húsos ételt is készít, készítse el a húsmentes változatot, kevesebb sóval és fokhagymával. Az apróra kockázott húst sóval és fokhagymával süsse addig, míg már lesz egy kis színe, de még puha. A spenótos - perillás tésztát igény szerint válassza ketté, majd az egyik részbe keverje bele a húst.
A hozzávalóknál feltüntetett húsmennyiség a teljes ételmennyiséghez arányos.
Nincsenek megjegyzések: