Kapros káposzta kakasról
Hozzávalók:
- 1 db kakas,
- 2 kg házi, nem ecetesen savanyított káposzta,
- 1/4 kg friss paradicsom,
- 4 evőkanál zsír, vagy szőlőmag olaj,
- 4 szál póréhagyma (főzőhagyma is jó),
- 1 fej fokhagyma,
- őrölt pirospaprika - ízlés szerint,
- vágott színes bors - ízlés szerint,
- babérlevél - ízlés szerint,
- őrölt kömény - ízlés szerint,
- 2 csomag kapor,
- adalékmentes só - kizárólag a kész ételbe, kóstolás után, mivel minden savanyított káposzta sóval készül.
Az elkészítés módja:
Az edénybe betesszük az induló zsiradékot, rá a vékony karikára vágott póréhagyma felét, arra a karikára vágott paradicsom felét.Ezt követi a káposzta harmada, majd a darabolt kakas fele. Erre kerül a fokhagyma fele, törve, vagy vágva, a használni kívánt paprika fele, kevés bors, babérlevél, őrölt kömény és az egyik csomag kapor összevágva.
További zsiradék hozzáadása nélkül ismétlődik a rétegződés a póréhagymától, majd az egész tetejére ismét káposzta kerül. Az edényt lefedjük, majd időnkénti kevergetés mellett lassú tűzön készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések: