Header Ads

Kapros káposzta kakasról

Hozzávalók:

  • 1 db kakas,
  • 2 kg házi, nem ecetesen savanyított káposzta,
  • 1/4 kg friss paradicsom,
  • 4 evőkanál zsír, vagy szőlőmag olaj,
  • 4 szál póréhagyma (főzőhagyma is jó),
  • 1 fej fokhagyma,
  • őrölt pirospaprika - ízlés szerint,
  • vágott színes bors - ízlés szerint,
  • babérlevél - ízlés szerint,
  • őrölt kömény - ízlés szerint,
  • 2 csomag kapor,
  • adalékmentes só - kizárólag a kész ételbe, kóstolás után, mivel minden savanyított káposzta sóval készül.
Duna-Baromfi BT. kapros káposzta kakassal recept

Az elkészítés módja:

Az edénybe betesszük az induló zsiradékot, rá a vékony karikára vágott póréhagyma felét, arra a karikára vágott paradicsom felét.

Ezt követi a káposzta harmada, majd a darabolt kakas fele. Erre kerül a fokhagyma fele, törve, vagy vágva,  a használni kívánt paprika fele, kevés bors, babérlevél, őrölt kömény és az egyik csomag kapor összevágva.

További zsiradék hozzáadása nélkül ismétlődik a rétegződés a póréhagymától, majd az egész tetejére ismét káposzta kerül. Az edényt lefedjük, majd időnkénti kevergetés mellett lassú tűzön készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.