Tejfölös, gombás pulykatokány
Hozzávalók:
- 2 kg csíkokra vágott pulykamell,
- 20 dkg cikkekre vágott vargánya,
- 4 nagy fej főzőhagyma (zöldjével együtt),
- 2 fej apróra vágott fokhagyma (érzékeny gyomrúak savanyított fokhagymát, vagy fokhagymafüvet használjanak),
- 2 evőkanál pirospaprika,
- 2 evőkanál adalékmentes só,
- bors, vagy borsikafű ízlés szerint,
- 1 szál friss tárkony,
- 4 evőkanál tejföl,
- 3 evőkanál zsír (vegyes baromfihájból készültet használtam most)
Elkészítése:
A zsiradékra feltettem a hagymát és a gombát dinsztelődni, az összes sóval. Mikor a gomba levet eresztett hozzátettem a húst, a tárkonyt, a borsfüvet és a húst. Fedő alatt párolódott együtt, míg a hús megpuhult.Ekkor félrehúztam a tűzről, hozzákevertem az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát. Visszatettem a tűzre. Mikor felforrt hozzákevertem a tejfölt és már le is vettem a tűzről.
Köret:
Köretnek csigatésztát főztem, salátának egy salátakeveréket készítettem hozzá tépősalátákból és más zöldekből:- rukkola,
- wasabi saláta,
- vízitorma,
- kövér porcsin,
- mizuna (mustárspenót),
- vérsóska,
- céklalevél,
- reteklevél.
Nincsenek megjegyzések: